Rogan gosht

Malse lamskerrie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamspoelet mager
  • 8 gram ketoembar
  • 2 gram kruidnagels
  • 5 gram chilipoeder
  • 2 gram kardemom
  • 5 gram garam masala
  • 5 gram zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 100 gram boter
  • 100 gram ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl slagroom
  • dl magere yoghurt
  • 5 gram suiker

Instructies

  • Meng in een kom het lamspoelet, de kruiden, garam masala en het zout goed en laat het vlees ± 30 minuten marineren.
  • Smelt in een pan de boter.
  • Bak het vlees op hoog vuur rondom lichtbruin (Laat de kruiden niet aanbranden).
  • Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en laat dit even meebakken.
  • Voeg de slagroom en 3 dl water toe.
  • Laat het vlees op zacht vuur in ± 1 uur gaar stoven.
  • Roer er vlak voor het serveren de yoghurt door.
  • Breng eventueel op smaak met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India