Romig kipstoofpotje met kastanjechampignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 4 kipfilets
  • 175 g uiensnippers
  • 250 g kastanjechampignons gehalveerd
  • 1 flesje blue band finesse voor koken à 250 ml
  • ½ kippenbouillontablet
  • 2 theelepel mosterd
  • allesbinder
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels verse dille fijngeknipt

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in ± 5 minuten rondom bruin aan.
  • Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • Fruit de uiensnippers 2 minuten in het bakvet.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  • Leg de kipfilets terug in de pan.
  • Schenk 2½ dl warm water en de Finesse erbij.
  • Verkruimel het bouillontablet er boven en roer de mosterd erdoor.
  • Stoof de kip met de deksel op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
  • Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken of bind met een beetje allesbinder.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de verse dille erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met notenrijst en een salade van jonge bladsla.

Wijnadvies:

Tanguero, Malbec, Argentinië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Stoofpot