Romige lamssstoof

Total time 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamslappen
  • versgemalen peper en zout
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram boter
  • 100 gram gerookt spek in reepjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 dl room culinair
  • 1 eetlepel groene pesto

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi ze met zout en peper.
  • Snipper de uien en de knoflook.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes hierin uit.
  • Schep ze uit de pan en fruit dan de ui en de knoflook.
  • Schep ook deze uit de pan en braad het vlees rondom aan.
  • Bestrooi met het kerrie- en gemberpoeder.
  • Voeg het ui-knoflookmengsel weer toe, schenk er een beetje water bij en laat het vlees in 11/2 uur gaar stoven.
  • Voeg de room en de pesto toe en bind eventueel met wat allesbinder.
  • Lekker met tagliatelle en venkel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland