Romige zuurkool met tofu

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 zak zuurkool naturel 500 g
  • ½ flesje kookroom light 250 ml
  • 3 eetlepel(s) paneermeel kruiden pakje 150 g
  • 800 gram kruimige aardappelen gekookt
  • 2 bakjes tofu roerbakreepjes pittig 180 g

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml kookwater.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Fruit de uien in 2 el olie, voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 min.
  • Roer het opgevangen kookwater erdoor.
  • Meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room, wat peper en zout naar smaak.
  • Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
  • Roer de rest van de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel de rest van de olie erover.
  • Zet de schaal 35 min. in het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch