Roomboter borstplaat

Ambachtelijke Roomboter Borstplaatjes

Porties: 20 kleine vormpjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 40 gram roomboter
  • Extra boter om in te vetten
  • Smaakextract en eventueel kleurstof

Instructies

  • Vet de vormpjes in met roomboter en leg ze op bakpapier op een warmtebestendige ondergrond.
  • Doe de suiker in een ruime steelpan met dikke bodem en roer er het smaakextract en eventueel kleurstof door.
  • Voeg de room toe en breng op een laag vuur aan de kook.
  • Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en blijf roeren met een houten lepel om het vocht te laten verdampen.
  • Kook net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad vormt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoorheen.
  • Blijf roeren totdat de stroop troebel kleurt.
  • Vul de vormpjes met het mengsel en laat ongeveer 15 minuten opstijven.
  • Controleer of de bovenkant hard is en verwijder indien nodig het bakpapier aan de onderkant.
  • Zet de vormpjes op hun kant, zodat ook de onderkant goed kan uitharden.
  • Als de borstplaatjes hard zijn, haal ze dan uit de vormpjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

In een gesloten trommel is de borstplaat wekenlang houdbaar. Leg een velletje bakpapier tussen de laagjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas