Rozijnen met curry en procureur
Ingrediënten
- 400 gram procureurslapjes in reepjes
- 250 gram basmali of gele rijst
- 50 gram blanke rozijnen
- 1 bospeen in plakjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 fijn gesneden uien
- 2 eetlepel(s) kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving van de verpakking, giet het af en vang het kookvocht op.
- Schep de rozijnen door de rijst laat staan.
- Kook de bospeen (10 minuutjes).
- Verhit de olie in een wok en bak de ui licht bruin.
- Schep de ui uit de pan en bak in hetzelfde vet de procureursreepjes bruin tot ze gaar zijn.
- Voeg de kerriepoeder en de ui toe en bak deze kort mee.
- Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht (rijst) door het vlees en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Schep de wortel erbij, laat het stoven ca. 10 minuten op laag vuurtje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de curry met de rijst en een glas bier voor de liefhebber!