Rozijnen met curry en procureur

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram procureurslapjes in reepjes
  • 250 gram basmali of gele rijst
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 bospeen in plakjes
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Kook de rijst volgens de beschrijving van de verpakking, giet het af en vang het kookvocht op.
  • Schep de rozijnen door de rijst laat staan.
  • Kook de bospeen (10 minuutjes).
  • Verhit de olie in een wok en bak de ui licht bruin.
  • Schep de ui uit de pan en bak in hetzelfde vet de procureursreepjes bruin tot ze gaar zijn.
  • Voeg de kerriepoeder en de ui toe en bak deze kort mee.
  • Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht (rijst) door het vlees en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Schep de wortel erbij, laat het stoven ca. 10 minuten op laag vuurtje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de curry met de rijst en een glas bier voor de liefhebber!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Fruit / Varkensvlees / Vlees