Runderstoofpot met aardappelpuree

Runderstoofpot met aardappelpuree

Het leuke en lekkere is dat je een runderstoofpot op veel manieren kunt maken Altijd lekker met aardappelpuree
Porties: 4
Total time 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram goed doorregen runderriblappen
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Bloem
  • 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
  • 2 grote uien
  • 3 winterwortels
  • 1 prei
  • 2 gele paprika's
  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 blaadje(s) laurier
  • 6 kruidnagels
  • 4 takjes rozemarijn
  • 5 takjes selderij
  • 300 ml kokend water
  • Flesje gerijpte Herfstbok
  • Scheutje kruidenazijn
  • 5 plakjes ontbijtkoek
  • Ongezouten roomboter
  • Scheutje olijfolie
  • Kilo geschilde aardappelen
  • Roomboter
  • Gekookte melk
  • Zout naar smaak
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Runderriblappen op kamertemperatuur laten komen
  • Buitenste blad van de prei verwijderen
  • Prei halveren en snijden
  • Wassen in een vergiet en uit laten lekken.
  • De paprika's in grove stukjes snijden
  • Winterwortels schillen en in grove stukjes snijden
  • Uien schillen in ringen snijden
  • De uienringen in kwarten snijden
  • De kastanje champignons in grote partjes snijden.
  • Het rundvlees in vrij grote blokjes snijden
  • In een kom bestrooien met zout naar smaak
  • Ruim zwarte peper
  • Dan bestrooien met de bloem en deze goed verdelen
  • Braadpan op hoog vuur zetten
  • Roomboter met olijfolie verhitten
  • 250 gram doorregen gerookte spekreepjes bakken
  • Het rundvlees in de bloem toevoegen
  • Even dichtschchroeien
  • De uien, winterwortels, paprika's en prei erbij doen
  • Even roerbakken
  • 300 ml kokend water toevoegen
  • 4 laurierblaadjes, kruidnagel, de rozemarijn en peterselie erbij doen
  • Flesje gerijpte Herfstbok erbij
  • En een klein scheutje kruidenazijn
  • Op het kleinste pitje op het laagste vuur uren laten stoven
  • Deksel nooit helemaal dicht op de pan
  • Drie kwartier voor het eten de rozemarijn, selderij en laurierblaadjes eruit halen
  • De kastanje champignons toevoegen
  • 5 plakjes ontbijtkoek in kleine dominosteentjes snijden en toevoegen
  • Het vuur even iets opdraaien tot de kook ertegen aan zit en dan weer laag zetten
  • Kilo kruimige geschilde aardappelen koken
  • Met zout naar smaak
  • Als de aardappelen gaar zijn, afgieten in vergiet
  • Even droogkoken
  • (pas op niet aan laten branden)
  • Beetje melk koken
  • Aardappelen goed stampen met klontjes roomboter en nootmuskaat
  • Gekookte melk voorzichtig toevoegen en door roeren
  • Je wilt een stevige purree maken
  • Op de borden doen en eet smakelijk

Notities / Tips / Wijnadvies

Vandaag bedacht ik deze variant van de runderstoofpot
Met de kleuren van de groentes en de Herfstbok paste hij goed bij dit seizoen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland