Runderstoofpot met aardappelpuree
Het leuke en lekkere is dat je een runderstoofpot op veel manieren kunt maken
Altijd lekker met aardappelpuree
Ingrediënten
- 750 gram goed doorregen runderriblappen
- Zout
- Zwarte peper
- Bloem
- 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
- 2 grote uien
- 3 winterwortels
- 1 prei
- 2 gele paprika's
- 250 gram kastanje champignons
- 4 blaadje(s) laurier
- 6 kruidnagels
- 4 takjes rozemarijn
- 5 takjes selderij
- 300 ml kokend water
- Flesje gerijpte Herfstbok
- Scheutje kruidenazijn
- 5 plakjes ontbijtkoek
- Ongezouten roomboter
- Scheutje olijfolie
- Kilo geschilde aardappelen
- Roomboter
- Gekookte melk
- Zout naar smaak
- Nootmuskaat
Instructies
- Runderriblappen op kamertemperatuur laten komen
- Buitenste blad van de prei verwijderen
- Prei halveren en snijden
- Wassen in een vergiet en uit laten lekken.
- De paprika's in grove stukjes snijden
- Winterwortels schillen en in grove stukjes snijden
- Uien schillen in ringen snijden
- De uienringen in kwarten snijden
- De kastanje champignons in grote partjes snijden.
- Het rundvlees in vrij grote blokjes snijden
- In een kom bestrooien met zout naar smaak
- Ruim zwarte peper
- Dan bestrooien met de bloem en deze goed verdelen
- Braadpan op hoog vuur zetten
- Roomboter met olijfolie verhitten
- 250 gram doorregen gerookte spekreepjes bakken
- Het rundvlees in de bloem toevoegen
- Even dichtschchroeien
- De uien, winterwortels, paprika's en prei erbij doen
- Even roerbakken
- 300 ml kokend water toevoegen
- 4 laurierblaadjes, kruidnagel, de rozemarijn en peterselie erbij doen
- Flesje gerijpte Herfstbok erbij
- En een klein scheutje kruidenazijn
- Op het kleinste pitje op het laagste vuur uren laten stoven
- Deksel nooit helemaal dicht op de pan
- Drie kwartier voor het eten de rozemarijn, selderij en laurierblaadjes eruit halen
- De kastanje champignons toevoegen
- 5 plakjes ontbijtkoek in kleine dominosteentjes snijden en toevoegen
- Het vuur even iets opdraaien tot de kook ertegen aan zit en dan weer laag zetten
- Kilo kruimige geschilde aardappelen koken
- Met zout naar smaak
- Als de aardappelen gaar zijn, afgieten in vergiet
- Even droogkoken
- (pas op niet aan laten branden)
- Beetje melk koken
- Aardappelen goed stampen met klontjes roomboter en nootmuskaat
- Gekookte melk voorzichtig toevoegen en door roeren
- Je wilt een stevige purree maken
- Op de borden doen en eet smakelijk
Notities / Tips / Wijnadvies
Vandaag bedacht ik deze variant van de runderstoofpot
Met de kleuren van de groentes en de Herfstbok paste hij goed bij dit seizoen
Met de kleuren van de groentes en de Herfstbok paste hij goed bij dit seizoen