Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g riblappen en runderlappen
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 50 g boter
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 knolselderij in blokjes
- 2 winterwortels in plakjes
- 1 tablet vleesbouillon
- 1 flesje bier op kamertemperatuur
- 4 aardappels vastkokende in stukken
- 2 preien dunne in stukken
- 3 takjes selderij grofgehakt
Instructies
- Vlees in grove stukken snijden en omscheppen met mosterd, zout en peper.
- In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken.
- Knoflook, knolselderij en winterpeen toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
- Vleesbouillontablet boven pan verkruimelen.
- Bier en 200 ml warm water bij vlees schenken.
- Vocht aan de kook brengen, vuur laag zetten en vlees met deksel op pan in 2 - 2½ uur laten gaarstoven.
- Vlees regelmatig omscheppen, halverwege stooftijd aardappel en prei toevoegen.
- Stoofpot op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met selderij.