Runderstoofpot met wintergroenten

Runderstoofpot met wintergroenten

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g riblappen en runderlappen
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 knolselderij in blokjes
  • 2 winterwortels in plakjes
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 1 flesje bier op kamertemperatuur
  • 4 aardappels vastkokende in stukken
  • 2 preien dunne in stukken
  • 3 takjes selderij grofgehakt

Instructies

  • Vlees in grove stukken snijden en omscheppen met mosterd, zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Knoflook, knolselderij en winterpeen toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
  • Vleesbouillontablet boven pan verkruimelen.
  • Bier en 200 ml warm water bij vlees schenken.
  • Vocht aan de kook brengen, vuur laag zetten en vlees met deksel op pan in 2 - 2½ uur laten gaarstoven.
  • Vlees regelmatig omscheppen, halverwege stooftijd aardappel en prei toevoegen.
  • Stoofpot op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees