Runderstoofpotje met dronken appeltjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 uien fijngesnipperd
  • 600 g hacheevlees blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepel(s) boter
  • ½ eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • eetlepel(s) bloem
  • 1 flesje premium Blond bier 300 ml, Grolsch
  • 150 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 2 Elstar appels

Instructies

  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees op een hoog vuur in ca 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uien en suiker toe en fruit deze op een middelhoog vuur ca 3 minuten mee.
  • Strooi de bloem over het vlees en verwarm deze ca 2 minuten op een zacht vuur mee.
  • Schenk het bier en de bouillon over het vlees.
  • Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze met de azijn aan het vlees toe.
  • Stoof het vlees afgedekt op een zacht vuur in ca 2 uur gaar.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in 12 partjes.
  • Stoof de appelpartjes de laatste 15 minuten met het stoofpotje mee.
  • Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofpotje en breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
  • Serveer aardappelpuree en rode kool bij het stoofpotje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Rundvlees / Stoofpot