Safaid Channe

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 koppen kikkererwten gekookte
  • 1 kop kookvocht van kikkererwten
  • ¼ kop olie
  • 2 koppen uien fijngehakte
  • 2 theelepel knoflook gehakte
  • 2 eetlepels gember fijngehakte verse
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • theelepel gemalen kardemom
  • theelepel citroensap
  • ¼ theelepel rode peper
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1 tomaat gehakte
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg alle kruiden en het citroensap toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg het kookvocht, zout en 1½ dl water toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.
  • Voeg kikkererwten toe en kook nog 10 minuten met de deksel op de pan.
  • Serveer gegarneerd met uisliertjes en groene chilipepers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er naan bij.
 
1 kop = maatbeker 2.4 dl inhoud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India