Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

AllerHande december 2003 Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 4 plakken oudewijvenkoek pak à 400 g
  • 50 g boter
  • ½ eetlepel(s) frambozenazijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak veldslamelange of jonge bladsla / 100 g

Instructies

  • Vel van eendenborstfilets kruislings insnijden en vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakken koek in broodrooster in 2-3 minuten goudbruin roosteren.
  • Plakken in blokjes van 1 cm snijden en verder laten afkoelen (pas dan worden ze krokant).
  • In koekenpan boter verhitten en filets op matig vuur 4-5 minuten aan velzijde bakken.
  • Filets omdraaien en nog 3-4 minuten bakken, tot vlees rosé is.
  • Eendenborstfilets op snijplank leggen en 1 minuut laten rusten.
  • In schaal dressing kloppen van azijn, olie, en zout en peper naar smaak.
  • Sla luchtig door dressing mengen.
  • Vel van filets snijden en vlees schuin in plakjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Salade / Voorgerechten