Sambal Goreng ajam kering

gekruide droge kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip à 1000 gram
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 5 kemiries fijngestampt
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 blaadje(s) salam
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de kip in stukken en wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat dit 30 min. intrekken.
  • Meng intussen de ui, knoflook, trassi, sambal en kemirie goed door elkaar.
  • Ook de suiker naar eigen smaak (hoe meer sambal, des te meer suiker, maar niet te zoet).
  • Bak de stukken kip in de olie knappend bruin en gaar.
  • Daarna laten uitlekken.
  • In de overgebleven bakolie wordt het mengsel gedaan met de laos en salam.
  • Zijn de uien bruin, dan de kip er weer bij laat dit 15 min. op een klein vuur intrekken.
  • De kip moet goed droog zijn, dus gebruik niet teveel olie.
  • Opdienen met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook heerlijk uit het vuistje bij de borrel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië