Sambal goreng babi taotjo

gekruiden varkenvlees speciaal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees
  • 3 eetlepel(s) taotjo
  • 3 fijngesneden lomboks
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel laos
  • 1 stukje trassi
  • 1 stukje asem
  • ½ eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • nootmuskaat
  • ketjap manis
  • zout

Instructies

  • Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, lombok (of paprika) en de asem.
  • Is de ui bruin, dan het vlees erbij en krokant laten worden.
  • Hierna wat ketjap, de taotjo en suiker toevoegen. N
  • u ca. 10 min. laten sudderen en afkruiden met zout en nootmuskaat.
  • Het geheel mag niet te droog worden.
  • Voorkom dit door een weinig water toe te voegen.
  • Niet te groot vuur gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opdienen bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië