Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine v2

Gekruiden boontjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram boontjes
  • 500 gram varkenspoelet
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel laos
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 2 blokjes goudbouillon
  • ½ kopje melk
  • ¼ blok santen

Instructies

  • Was en breek de boontjes. Kook de poelet gaar en bewaar de bouillon.
  • Fruit in de olie de fijngesneden ui, knoflook en laos.
  • Voeg de poelet toe en laat die ca. 5min. mee fruiten.
  • Hierna gaan de bouillonblokjes, de bouillon, het vlees en boontjes erbij.
  • Tenslotte de melk of santen toevoegen en alles op een zacht vuur gaar sudderen.
  • Deksel niet op de pan, anders gaat de melk of santen schiften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië