Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine v3
Gekruiden boontjes in pittige kokossaus
Ingrediënten
Instructies
- Maak de uien, knoflook, kemiries en laos fijn in een keukenmachine.
- De boontjes wassen, in schuine stukken snijden en 2 min.
- In kokend water blancheren.
- Afgieten en uit laten lekken. In een braadpan olie verhitten en het uikruidenmengsel 2 min. zachtjes fruiten.
- Dan de sambal, asem, tomaat, sereh en salam toevoegen.
- 15 min. laten bakken totdat het vocht verdampt is.
- Dan de santen, trassi, suiker en zout erbij doen.
- Aan de kook brengen en zonder deksel laten inkoken tot de helft.
- Boontjes toevoegen en in 5 min. gaarkoken.
- Laten afkoelen.
Opdienen:
- Boontjes in 5 min. heet laten worden,
- Sereh en salam verwijderen en overdoen op een schaal.
- Op een rechaud warm houden.