Sambal goreng boontjes oedang reboeng

speziebonen/garnalen/bamboe/
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram noorse garnalen
  • 1 blikje bamboespruiten
  • 200 gram sperziebonen gebroken
  • 2 schijfjes verse laos
  • 2 blaadjes salam
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje trassi
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 kopjes santen
  • asemwater
  • zout
  • olie
  • ve-tsin
  • bruine basterdsuiker

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Wrijf de snippers met de trassi en de sambal fijn.
  • Fruit dit in een beetje
  • olie samen met de salam en laos.
  • Voeg dan de santen toe en kook dit tot een dikke saus ontstaat.
  • Breng deze op smaak met zout, ve-tsin, asemwater en eventueel wat bruine basterdsuiker.
  • Voeg de sperziebonen, bamboespruiten en garnalen toe.
  • Laat het geheel door en door warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië