Sambal Goreng daging
Ingrediënten
- 250 gram vlees
- 1 fijngesneden ui
- 5 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 eetlepel asemwater
- olie
kruiden:
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 fijngesneden lombok
- 2 blaadje(s) djeroek poeroet
- 2 blaadje(s) salam
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Instructies
- De fijngesneden ui en knoflook worden met alle kruiden, behalve de salam, djeroek poeroet en lombok, aangefruit in de olie.
- Vervolgens wordt het kleingesneden vlees toegevoegd en even meegebakken.
- Nu de salam, djeroek poeroet en grof gesneden lombok toevoegen.
- Tenslotte het trassi- en asemwater erbij.
- Het gerecht is klaar wanneer het een geelbruine kleur heeft en de olie eruit komt.