Sannie's stoofschotel uit de slowcooker

Sannie's stoofschotel uit de slowcooker

voor 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen in blokjes, of kant en klare hachee vlees blokjes
  • 2 uien middel grote / in kwart ringen gesneden
  • 5 teentjes knoflook in plakjes
  • 250 gram kastanjechampignons (in blokjes)
  • 2 rode paprika in reepjes
  • 2 rode pepers in ringetjes gesneden
  • 400 gram sperziebonen 8 minuten voorgekookt
  • 500 gram krieltjes 8 minuten voorgekookt
  • klein blikje tomatenpuree 70 gram, Heinz
  • 200 ml gezeefde tomaat Heinz Frito
  • 150 ml Leffe bruin bier
  • 2 eetlepel(s) rode wijn azijn
  • 1 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • 2 blokjes runderbouillon verkruimeld
  • 5 laurierblaadjes in kruidenbol
  • ½ eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • ½ eetlepel(s) piment gemalen
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • peper
  • zout
  • bloem
  • scheutje knoflook chili olie

Instructies

  • Sperziebonen en krieltjes vóór koken en apart zetten.
  • De vleesblokjes bestrooien met peper, zout en flink wat bloem.
  • De kwart uienringen (in de uitneembare pan van de slowcooker als dat mogelijk is en anders in een andere pan) in een scheutje olie fruiten en de tomatenpuree en de Greensweet Stevia Brown (of bruine suiker) toe voegen.
  • Even roerbakken en af blussen met het bruine bier.
  • Laat dan even 5 minuten pruttelen.
  • Doe dan alle andere ingrediënten erbij in de slowcooker (of doe alles in de slowcooker als je de uien in een andere pan gefruit hebt), meng goed met elkaar en zet 7 tot 8 uur op low.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker makkelijk want je hebt groente, aardappel en vlees in één pan.
Ik maak dit in de middag als ik vroeg vrij ben van mijn werk, zet het in de koelkast en doe het de volgende dag op kamer temperatuur in de slowcooker, ( Ik heb het geluk een slowcooker te hebben met uitgestelde starttijd maar je kunt, mits je een analoge slowcooker hebt!, ook een timer op je eigen slowcooker zetten. Dan gaat hij aan wanneer jij dat wil. In de zomer met warm weer moet je natuurlijk je vlees niet te lang ongekoeld laten. Gewoon je eigen gezonde verstand gebruiken wat wanneer wel en niet kan buiten de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Nederland