Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alles klaar.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snij het witte en het lichtgroene gedeelte van de bosui in smalle ringetjes.
- Snij de tomaten in plakken en verwijder het kroontje en de zaadlijsten.
- Snij nu het vruchtvlees in blokjes.
- Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de bosui en de knoflook op laag vuur.
- Zet vuur iets hoger en bak de scampi’s aan beide zijden.
- Zodra deze mooi rose zijn, maar nog wel een beetje glazig, voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat geheel afkoelen.
- Snijd de avocado rondom in tot de pit.
- Draai de twee helften een kwart slag in tegengestelde richting.
- Trek van elkaar af en verwijder de pit.
- Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Doe dit in een kom, wrijf er met de lepel een mousse van.
- Besprenkel met het citroensap.
- Voeg de mayonaise toe en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Ik gebruikte piment d’espelette.
- Heb je dit niet, gebruik dan cayenne- of gewone peper.
- Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes
Opmaak
- Leg onderin elk schaaltje of glas een laagje van de tomatenblokjes.
- Leg hierop een scampi.
- Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes
- Leg hier wat avocadocrème op.