Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes

Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 st scampi’s
  • 2 st tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 st bosui
  • 1 st avocado
  • 2 tl citroensap
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • olijfolie
  • zout peper

Instructies

  • Zet alles klaar.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snij het witte en het lichtgroene gedeelte van de bosui in smalle ringetjes.
  • Snij de tomaten in plakken en verwijder het kroontje en de zaadlijsten.
  • Snij nu het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de bosui en de knoflook op laag vuur.
  • Zet vuur iets hoger en bak de scampi’s aan beide zijden.
  • Zodra deze mooi rose zijn, maar nog wel een beetje glazig, voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat geheel afkoelen.
  • Snijd de avocado rondom in tot de pit.
  • Draai de twee helften een kwart slag in tegengestelde richting.
  • Trek van elkaar af en verwijder de pit.
  • Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  • Doe dit in een kom, wrijf er met de lepel een mousse van.
  • Besprenkel met het citroensap.
  • Voeg de mayonaise toe en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Ik gebruikte piment d’espelette.
  • Heb je dit niet, gebruik dan cayenne- of gewone peper.
  • Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes

Opmaak

  • Leg onderin elk schaaltje of glas een laagje van de tomatenblokjes.
  • Leg hierop een scampi.
  • Scampi met avocadocrème en tomatenstukjes
  • Leg hier wat avocadocrème op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Zeevruchten