Schots Shortbread

Deze dubbelgebakken Italiaanse koekjes zijn heerlijk voor bij de koffie of bij een sorbet als dessert.
Porties: 36 koekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker zeer fijne
  • 1 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-essence;
  • 100 gram blanke amandelen hele

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 150 graden °C of gasstand 1-+2.
  • Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem.
  • Vermeng de droge ingredienten in een grote kom.
  • Klop de eieren en de vanille door elkaar en roer ze door het bloemmengsel.
  • Kneed de amandelen door het deeg; het moet wat kleverig zijn.
  • Verdeel het deeg in twee porties en vorm twee 25 cm lange en 5 cm brede, platte rollen.
  • Bak ze in 35 tot 40 minuten licht geel.
  • Neem ze uit de oven, leg ze op een plank en snijd ze direct in 1 cm dikke schijfjes.
  • Leg deze weer op de bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten.
  • Keer ze om en bak ze not eens 10 - 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Doe de afgekoelde koekjes in een goed afsluitbare trommel.
U kunt ze een paar weken bewaren.
CITROEN & PISTACHEBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de vanille-essence door de geraspte schil van 1 citroen (2-3 theelepels) en de amandelen door pistachenootjes.
CHOCOLADE & ROZIJNENBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de amandelen door 75 gram rozijnenb en 75 gram pure chocoladedruppels
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Italië