Semoer Bebek Kemirie

gestoofde eend in gekruide kemiriesaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eend
  • 2 uien in ringen
  • 2 fijngemalen groene lomboks
  • 1 spriet sereh
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • dl heet water
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) olie

Kruiden:

  • 20 kemirienoten
  • 4 schijfjes djahé
  • 2 cm laos in schijfjes
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • zout

Instructies

  • Grill of bak de eend goudbruin.
  • Verdeel hem in kleine stukken.
  • F ruit de uien en knoflook in de olie.
  • Doe er de gemalen lombok bij terwijl men goed roert.
  • Voeg vervolgens de fijngemaakte kruiden hieraan toe en bak het geheel ca. 5 min.
  • Dan voegt men ook de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeroek poeroet.
  • Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaar stomen.
  • Het gerecht mag niet teveel saus bevatten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië