Semoer Djawa 03
Smoor van rundvlees op Javaanse manier
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees met een randje in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels boter
- ½ kopje water
- Kruiden:
- 2 eetlepels gesnipperde uien
- 1 teentje knoflook gesneden
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi verkruimeld
- 1 theelepel laospoeder
- peper
- zout
- ½ theelepel nootmuskaat
- tamarinde
- 1 daon salam
Instructies
- Fruit de uien met de knoflook in hete boter bruin en voeg de kruiden en salamblad toe.
- Doe het vlees erbij en laat het bruin worden.
- Zet het vuur zacht en laat het - af en toe omscheppen - gaar worden in zo'n 2 à 2,5 uur.
- Voeg, indien nodig, af en toe een scheutje water erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en b.v. sambalsnijbonen.