Semoer Djawa 03

Smoor van rundvlees op Javaanse manier

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees met een randje in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • ½ kopje water
  • Kruiden:
  • 2 eetlepels gesnipperde uien
  • 1 teentje knoflook gesneden
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi verkruimeld
  • 1 theelepel laospoeder
  • peper
  • zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • tamarinde
  • 1 daon salam

Instructies

  • Fruit de uien met de knoflook in hete boter bruin en voeg de kruiden en salamblad toe.
  • Doe het vlees erbij en laat het bruin worden.
  • Zet het vuur zacht en laat het - af en toe omscheppen - gaar worden in zo'n 2 à 2,5 uur.
  • Voeg, indien nodig, af en toe een scheutje water erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en b.v. sambalsnijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Indonesië