Shahi korma

Koninklijke lamscurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout magere of -schouder ontbeend
  • 1 citroen sap er van
  • dl yoghurt
  • 75 gram ghee
  • 2 middelgrote uien gesnipperde
  • 4 teentjes knoflook
  • 7 cm gemberwortel verse geschild en in schijfjes
  • 7 cm pijpkaneel
  • 10 kruidnagels
  • 10 kardemompeulen
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 2 theelepels komijn gemalen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • theelepel zout
  • 3 dl water kokend
  • 100 gram amandelen hele geblancheerde
  • 50 gram pistachenoten gedopte
  • dl room
  • zilverblad varak ter garnering (desgewenst)

Instructies

  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
  • Voeg kaneel, kruidnagels en kardemom toe, roer goed en bak nog 1 minuut.
  • Meng koriander, komijn, chilipoeder, kurkuma, peper en zout; voeg ze aan de pan toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg nu het vlees met marinade toe en schep goed om, zodat alles gekruid raakt en roer het kokende water erdoor.
  • Hak de helft van de amandelen envoeg ook toe.
  • Laat het vlees 50 minuten afgedekt zacht stoven tot het gaar is.
  • Bestrooi met de resterende hele amandelen en pistaches, temper het vuur en
  • voeg al roerend de room toe.
  • Laat nog 5-10 minuten zacht pruttelen zonder te koken.
  • Schep alles in een warme schaal, garneer naar wens met zilverblad en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India