Shrikand van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 3 beker Bulgaarse yoghurt á 425 gr
- ¼ theelepel saffraandraadjes
- 1 eetlepel water heet
- 75 gram poedersuiker
- 1 volle eetlepel amandelen gemalen
- ½ theelepel kardemom
- ¼ theelepel nootmuskaat
Instructies
- Doe de yoghurt in een schone neteldoek of fijnmazige theedoek, breng de vier punten bij elkaar en leg er een stevige knoop in.
- Hang de bundel op boven de gootsteen en laat het water eruit druipen.
- Laat het een hele nacht hangen.
- Voeg de saffraandraadjes aan het hete water toe en zet het kommetje afgedekt weg.
- Maak de knoop van de doek voorzichtig los, doe de inhoud in een kom en klop de uitgelekte yoghurt met een garde glad.
- Voeg de suiker toe en klop die door de yoghurt.
- Voeg de gemalen amandelen, kardemom en nootmuskaat toe en roer die erdoor.
- Roer de saffraandraadjes samen met het water waarin ze zijn geweekt door het mengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit dessert gekoeld.