Shrikand van Astrid Veltman

Porties: 6 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 beker Bulgaarse yoghurt á 425 gr
  • ¼ theelepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel water heet
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 volle eetlepel amandelen gemalen
  • ½ theelepel kardemom
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Doe de yoghurt in een schone neteldoek of fijnmazige theedoek, breng de vier punten bij elkaar en leg er een stevige knoop in.
  • Hang de bundel op boven de gootsteen en laat het water eruit druipen.
  • Laat het een hele nacht hangen.
  • Voeg de saffraandraadjes aan het hete water toe en zet het kommetje afgedekt weg.
  • Maak de knoop van de doek voorzichtig los, doe de inhoud in een kom en klop de uitgelekte yoghurt met een garde glad.
  • Voeg de suiker toe en klop die door de yoghurt.
  • Voeg de gemalen amandelen, kardemom en nootmuskaat toe en roer die erdoor.
  • Roer de saffraandraadjes samen met het water waarin ze zijn geweekt door het mengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit dessert gekoeld.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst India