Siciliaanse sardientjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram sardientjes verse
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperde
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten ontvelde / in stukjes
  • 12 blaadjes salie verse

Instructies

  • Maak de sardientjes schoon, dep ze met keukenpapier droog, bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de sardientjes rondom lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan.
  • Bak in het bakvet de ui ± 3 minuten zachtjes, pers de knoflook erboven uit en schep er de tomaat en de salie door (houd enkele blaadjes achter).
  • Doe de sardientjes terug in de pan en warm ze even mee.
  • Leg de sardientjes op 2 borden en schep er het tomaatmengsel naast.
  • Lekker met stokbrood en kropsla met maïs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië / Sicilië