Sinaasappelsterren

Porties: 65
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 3 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 350-400 gram gemalen amandelen
  • 3 eetlepels gemalen amandelen voor het uitsteken
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel versgeperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 druppel rode en 1 druppel gele levensmiddelenkleurstof
  • 50 gram fijngesneden oranjesnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bevochtig 2 bakplaten en bedek ze met bakpapier.
  • Klop voor het makarondeeg de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, zout en de sinaasappelschil 4 minuten met een mixer tot de suiker niet meer knarst.
  • Roer eerst 350 gr amandelen door het mengsel en kneed er daarna zoveel door, dat het deeg goed is te vormen.
  • Rol het deeg, liefst in een grote diepvrieszak, tot een dikte van 5-6 mm uit en vries het platliggend iets in.
  • Steek er sterren van verschillende grootte uit, doop de uitsteekvormpjes steeds in de gemalen amandelen.
  • Leg de koekjes vervolgens op de bakplaten en bak ze in het midden van de oven in ±10 minuten lichtbruin.
  • Laat ze daarna afkoelen.
  • Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap en de kleurstof door elkaar.
  • Strijk dit glazuur gelijkmatig op de koekjes en garneer ze met de oranjesnippers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak