Sinterklaasmuffins
Equipment
- Papieren cakevormpjes
Ingrediënten
- 125 gram volkorenmeel
- 125 gram bloem
- 1 mespunt zout
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 ½ dl melk
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 50 gram pure Knispers broodversierder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vermeng het volkorenmeel, de bloem, het zout, de suiker en de vanillesuiker.
- Klop de eieren met de melk en de boter los.
- Klop het eimengsel geleidelijk door het bloemmengsel, zodat een vrij
- stevig beslag ontstaat.
- Roer de knispers erdoor.
- Zet steeds 2 cakevormpjes in elkaar op de bakplaat en verdeel het beslag
- over deze 10 vormpjes.
- Bak de muffins 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Lekker met geklopte crème fraîche.