Smoorpot met kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kip
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 60 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram worteltjes
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gram erwten
  • 1 dl room
  • 3 eetlepels bloem
  • peterselie

Instructies

  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en nootmuskaat en snijd ze in stukjes.
  • Fruit de ui.
  • Breek de bonen en voeg ze bij de ui.
  • Voeg het vlees toe en laat alles zacht smoren.
  • Was de worteltjes, snijd ze in plakjes en doe ze in de pan.
  • Snijd de bloemkool in stukken en doe ook die in de pan.
  • Doe er zo nodig wat water bij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de doperwten toe.
  • Meng de room en de bloem in een pannetje en schenk er het kookvocht uit de pan bij.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, roer de saus erdoor en warm alles nog even goed door.
  • Garneer het gerecht bij het serveren met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Stoofpot