Sneeuwballen van Astrid Veltman

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 125 gram poedersuiker gezeefd / + om te bestuiven
  • 1 eetlepel sinaasappelikeur
  • 150 gram suiker
  • 75 gram chocola
  • kaneel

extra nodig:

  • ijsbolletjestang
  • 12 satéprikkers
  • bakplaat met bakpapier bekleed

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf en klop er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door tot er pieken blijven staan.
  • Verwarm De oven voor op 120°C.
  • Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
  • Maak met een lepel pieken op de bollen.
  • Bak de bollen in de oven in ± 1 1/2 uur droog en laat ze op een taartrooster afkoelen.
  • Verwarm op zacht vuur al roerend 1/2 dl water met de suiker tot de suiker oplost.
  • Steek de bollen op satéprikkers, bestrijk de ronde kant van de bollen met de suikerstroop en laat die hard worden.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, strijk dit op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
  • Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
  • Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en een snufje kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw