Snelle Wokschotel

Snelle Wokschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram sugar snaps
  • 200 gram noedels
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • zonnebloemolie
  • 1 avocado
  • 1 bosje bosui
  • 125 gram taugé
  • 100 ml sweet chilisaus
  • 150 ml tomatenketchup
  • 24 gamba’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 el cashewnootjes

Instructies

Wokschotel

  • Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.
  • Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes.
  • Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten.
  • Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
  • Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.

Knoflookgamba’s

  • Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  • Fruit de knoflook circa 3 minuten.
  • Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Serveren

  • Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noedels / Roerbakken / Wokken / Vis / Zeevruchten