Snoephorentjes voor sinterklaas

Snoephorentjes voor sinterklaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 8 speculaaskoekjes zeer fijn gemalen

Eventueel

  • wat melk op kamertemperatuur

Voor de vulling en de topping:

  • 1 doos ijshoorntjes
  • 250 gram chocolade druppels Callebaut
  • Mini snoepjes
  • Mini chocolade sinterklaasjes
  • M&M'S
  • 50 gram water
  • 120 gram suiker
  • 50 gram eiwit
  • 180 gram boter
  • Vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de eierdozen en draai ze op hun kop.
  • Steek met een schilmesje gaten in de doos.
  • Hier kun je straks je hoorntjes in vast zetten.
  • Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
  • Meng alle droge ingrediënten behalve de gemalen koekjes met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop verder. Voeg de gemalen koekjes toe en klop kort verder.
  • Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
  • LET OP, het beslag mag niet lopend zijn !
  • Neem nu een spuitzak en vul deze met het beslag.
  • Spuit het beslag in een rondje (zonder gaatje) en zet nu de deksel erop.
  • Bak de cake pops af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuten.
  • Door de gaatjes in de deksel kun je de prikkertest doen.
  • Maak ondertussen de crème au beurre door de suiker met het water te verwarmen tot 121°C. Klop tijdens het warmen van het suikerwater het eiwit stijf op.
  • Voeg het suikerwater toe in een dunne straal en klop de merengue nu terug koud.
  • Je eiwit en boter moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben voordat je de boter gaat toevoegen.
  • Voeg de boter toe en klop verder.
  • Voeg als laatste vanille extract voor de smaak toe.
  • Neem een spuitzak met spuitmondje van Wilton en vul de zak met de crème.
  • Leg even aan de kant totdat je gaat versieren.
  • Leg de crème niet in de koelkast anders wordt hij hard.
  • Smelt 125 gr chocolade au bain-marie en roer het geheel goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Haal de kom van het vuur en voeg nu de andere 125 gr chocolade toe en roer door tot alles volledig gesmolten is.
  • Schenk de chocolade over in een grote mok.
  • Dip de ijshorentjes in de chocolade en schud voorzichtig de overtollige chocolade terug in de mok.
  • Versier een randje van de chocolade met het versieringsmateriaal.
  • Ik heb zillions gebruikt van Cake Angels (verkrijgbaar bij de Jumbo).
  • Zet de hoorntjes vast in de eierdoos en laat de chocolade uitharden.
  • Als de chocolade is uitgehard dan vul je de hoorntjes driekwart met M&M'S.
  • Neem de gesmolten chocolade erbij en dip nu telkens 1 cakebolletje een beetje in de chocolade.
  • Schud het overtollige weer af en leg dit bolletje nu boven in de opening.
  • Laat weer uitharden.
  • Neem een 2de bolletje en hol deze aan 1 kant iets uit, dip in de chocolade en zet deze op scheef op het vorige bolletje.
  • Zet eventueel even vast met een tandestoker en laat het weer uitharden.
  • Verwijder de tandenstokers.
  • Neem de crème erbij en versier elk horentje met een toef langs de zijkant.
  • Steek er wat lekkere mini snoepjes in en een sinterklaasje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Feestdagen etc Sinterklaas