Soppi Di Pisca

Antilliaanse vissoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram vis
  • limoensap of citroensap
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • 1 takje selderie
  • ¼ teen knoflook
  • ½ aardappels
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 5 gram macaroni of vermicelli
  • ½ eetlepel margarine
  • ½ theelepel tomatenpuree
  • deciliter water
  • madame jeanette promente

Instructies

  • Als vis kan men dradoe, mula, buni, of pisca corra gebruiken.
  • De meeste hier verkrijgbare vissoorten zijn ook goed te gebruiken.
  • De schubben van de vis verwijderen, buik opensnijden en ingewanden eruit halen.
  • Ook de vinnen afknippen.
  • De vis wassen in water met lemoen.
  • De tomaat, ui, selderie, knoflook, promente en aardappel schoonmaken en in stukjes snijden. .
  • De vis met de kruiden, aardappel, nootmuskaat, macaroni, margarine, tomatenpuree en het water aan de kook brengen en 20 min. op een klein vuur laten koken.
  • De soep in een diep bord of in een diepe schaal opdienen

Notities / Tips / Wijnadvies

Vissoep wordt met brood, promente en lamoenchi geserveerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vis
Land van herkomst Suriname