Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 1 aubergine
- olijfolie om in te bakken
- 400 gram hamlappen
- 150 gram chorizo
- 2 tl paprikapoeder
- 1 groente bouillonblokje
- 400 gram tomaten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 tl kurkuma
Instructies
Het Spaanse stoofpannetje
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook.
- Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten snijd in gelijkmatige blokjes.
- Verwijder het kontje van de aubergine en snijd in dezelfde grootte als de paprika.
- Snijd de hamlappen in dezelfde grote als de paprika.
- Verhit olie in een pan.
- Bak de hamlappen circa 5 minuten totdat deze goudbruin zijn.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Voeg de ui, de helft van de knoflook, de chorizo en de paprikapoeder toe en laat circa 2 minuten meebakken.
- Blijf regelmatig roeren.
- Voeg de paprika en de aubergine toe en bak circa 2 minuten mee.
- Blijf roeren.
- Blus dit af met 200 ml water, voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
- Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het groene kroontje.
- Als het bouillonblokje is opgelost, voeg je de tomaten toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel 30 min lang met de deksel op de pan op middelmatig vuur stoven.
De gele knoflook rijst
- Verhit een scheut olie in een kookpan.
- Fruit hierin de kurkuma en de andere helft van de knoflook.
- Voeg de rijst toe.Verhit even goed.
- Blus af met water tot de rijst net onder water staat.
- Laat in circa 15 minuten gaar koken.
Serveren
- Schep de rijst op de borden. Verdeel het vlees en de groenten over de rijst.