Spaans stoofpotje

Spaans stoofpotje

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gram hamlappen
  • 150 gram chorizo
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 400 gram tomaten
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 tl kurkuma

Instructies

Het Spaanse stoofpannetje

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten snijd in gelijkmatige blokjes.
  • Verwijder het kontje van de aubergine en snijd in dezelfde grootte als de paprika.
  • Snijd de hamlappen in dezelfde grote als de paprika.
  • Verhit olie in een pan.
  • Bak de hamlappen circa 5 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Voeg de ui, de helft van de knoflook, de chorizo en de paprikapoeder toe en laat circa 2 minuten meebakken.
  • Blijf regelmatig roeren.
  • Voeg de paprika en de aubergine toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Blijf roeren.
  • Blus dit af met 200 ml water, voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
  • Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het groene kroontje.
  • Als het bouillonblokje is opgelost, voeg je de tomaten toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel 30 min lang met de deksel op de pan op middelmatig vuur stoven.

De gele knoflook rijst

  • Verhit een scheut olie in een kookpan.
  • Fruit hierin de kurkuma en de andere helft van de knoflook.
  • Voeg de rijst toe.Verhit even goed.
  • Blus af met water tot de rijst net onder water staat.
  • Laat in circa 15 minuten gaar koken.

Serveren

  • Schep de rijst op de borden. Verdeel het vlees en de groenten over de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje