Spaanse lamsstoofpot

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsschouder
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • enkele lepels olie
  • 1 glas witte wijn
  • zout peper
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 2 to maten
  • 4 grote aardappels

Instructies

  • Snijd het vlees in grote dobbelstenen en wrijf het in met zout en peper.
  • Verwarm de olie en bak het vlees snel aan alle kanten aan.
  • Strooi er de gesnipperde ui en knoflook tussen en laat even verder bakken. Voeg er dan de in dunne ringen gesneden paprika's, de in stukjes gesneden sperzieboontjes en de in blokjes gesneden aubergine bij.
  • Schep nog even om en laat enkele minuten verder bakken.
  • Voeg er dan de in plakken gesneden aardappelen bij en strooi er paprikapoeder over (eventueel wat scherpe rode peper).
  • Leg er tenslotte de gepelde en in plakken gesneden tomaten op en giet er de voorverwarmde wijn over.
  • Dek de pan af, zet hem in een goed voorverwarmde oven van 180 gr en laat het gerecht daarin zachtjes in een klein uurtje gaar worden.
  • Serveer met peterselie bestrooid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Spanje