Spareribs uit Singapore

Porties: 24 stuks
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 2 theelepel Chinese kruiden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel verse
  • 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterde

Instructies

Voorbereiden:

  • Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden.
  • In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren.
  • Chilipepertjes erboven verkruimelen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren.
  • Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
  • Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met
  • marinade bestrijken.
  • Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes.
  • Warm of koud serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Varkensvlees
Land van herkomst Azië / Oostenrijk / Singapore