Speculaas rotsjes met chocolade
Ingrediënten
25 stuks
- 200 gram chocola in kleine stukjes
- 100 gram schuddebuikjes (broodbeleg) of grof gebroken kruidnoten
Verder nodig: bakpapier
Instructies
- Een stuk bakpapier op een platte schaal of op een plank leggen. Stukjes chocolade in een pannetje doen. In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen. Pannetje met chocolade in de pan met water hangen. Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten. Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is.
- Schuddebuikjes voorzichtig door de gesmolten chocolade scheppen. Met twee dessertlepels kleine bergjes van het chocolademengsel op het bakpapier scheppen. De speculaasrotsjes in de koelkast in ongeveer 1 uur laten opstijven.
Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g