Verwarm de oven voor p 175°C.
Meng de boter met de suiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door.
Meng de bloem met de cacao, het bakpoeder en de snuf zout en voeg dit beetje bij beetje toe.
Neem een cupcake bakblik en doe er de cupcake papiertjes in.
Vul de cupcakes door een ijsschep beslag in de vormpjes te doen.
Bak ze in ca 20 minuutjes gaar.
Doe de prikkertest. Laat de cupcakes afkoelen.
Neem een kommetje en doe hierin de bloemsuiker.
Voeg er het water bij en roer goed door totdat je geen klontertjes meer hebt.
Zet het even aan de kant.
Neem een spuitzakje en doe hierin de gesmolten chocolade.
Knip een heel fijn puntje af.
Leg nu op elke cupcake een lepel suikerglazuur.
Daarop maak je met de chocolade 4 cirkeltjes.
Neem een tandenstoker erbij en trek lijntjes vanaf het midden naar buiten toe zodat het spinnenweb ontstaat.
Zet de cupcakes nog even koel weg zodat het glazuur iets uithardt.