Start Sushi maken I

Recept categorie(ën) Sushi, Vis

Van wie is dit recept: Hetty van Es
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Deze ingrediënten zijn niet in alle supermarkten te verkrijgen, maar wel in de meeste toko's.

    Bereidingswijze:

    • Japanse rijst is anders dan de Surinaamse die we in Nederland meestal gebruiken.
    • De korrels zijn namelijk korter en nadat de rijst gekookt is plakt het aan elkaar,
    • wat erg belangrijk is voor de bereiding van sushi.
    • Mirin is een Japanse drank met een hoog suikergehalte.
    • Kun je geen mirin vinden, dan kun je ook volstaan met 4 theelepels suiker.
    • Japanse rijstazijn tenslotte is niet dezelfde als de Chinese en Indonesische rijstazijn die we in Nederland vaak gebruiken.
    • De Japanse rijstazijn is te herkennen aan de lichte kleur.

    Te volgen stappen

    • Was de rijst in koud water en giet het water daarna af.
    • Herhaal dit net zo lang totdat het water helder blijft.
    • Doe de rijst in een pot en voeg water toe.
    • Zorg dat het water ongeveer een centimeter hoger staat dan de rijst.
    • Kook de rijst daarna met het deksel erop voor tien minuten op laag vuur.
    • Als je een rijstkoker hebt kun je deze uiteraard ook gebruiken om de rijst te koken.
    • Tijdens het koken van de rijst kun je alvast de mirin, rijstazijn en zout in een pan mengen
    • Verwarmen totdat de zout volledig is opgelost.
    • Zorg wel dat het niet aan de kook raakt.
    • Nadat de rijst klaar is, doe je deze in een houten bak of kom en verspreid je de rijst evenredig met een houten lepel.
    • Giet tenslotte de verwarmde dressing langzaam over de rijst uit en gebruik de houten lepel om het goed te verspreiden.
    • Eventueel kun je tijdens het toevoegen van de dressing een waaier gebruiken om de rijst af te koelen, maar noodzakelijk is dit niet.
    • Je sushi rijst is nu klaar voor gebruik.
    • Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd dan is de rijst kleverig zonder papperig te zijn.
    • Het beste kun je de rijst meteen gebruiken om sushi mee te maken, maar mocht het nodig zijn dat je de rijst even moet laten staan, dan kun je om uitdroging te voorkomen de houten kom afdekken met een vochtige doek.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------



    Deel dit lekkers op Facebook
    Print dit recept