Sticky dadel quinoabars met kokos

Recept categorie(ën) Superfood, Tussendoortje
Aantal porties: 8 repen

Van wie is dit recept: Hetty van Es
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Doe de dadels samen met de kokosolie in een foodprocessor of keukenmachine en laat draaien tot je dadelpuree hebt.
  • Heb je geen keukenmachine?
  • Dan kun je het ook met een vork prakken, maar dit is wel wat meer werk.
  • Voeg de quinoavlokken, rozijnen, de kokosrasp, zonnebloempitten en het sesamzaad, het water en versgemalen zout toe.
  • Laat weer draaien tot alles goed aan elkaar plakt.
  • Voeg eventueel nog wat extra water toe als het niet plakkerig genoeg wordt.
  • Doe nu de gepofte quinoa erbij en pulseer nog een paar keer.
  • Bekleed een brownieblik of andere bakvorm met bakpapier.
  • Schep het mengsel erin en verdeel gelijkmatig met een spatel over de vorm.
  • Zet een half uur in de koelkast en laat hard worden.
  • Til de reep met bakpapier en al uit de vorm.
  • Snijd in stukken. Bewaar de quinoarepen in een afgesloten trommel (dit kan ik de koelkast, maar hoeft niet persé, buiten de koelkast worden ze iets zachter).
  • Eet de quinoarepen als tussendoortje, voor het sporten als je energie nodig hebt of ‘s ochtends met wat amandelmelk en vers fruit als ontbijt.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept