Stifado van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram runderlappen
  • gyroskruiden
  • 4 ui
  • 6-8 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • rode wijn
  • ½ literblik tomaat
  • kruidnagel
  • laurierblaadjes
  • 1 olijven
  • zout peper uit de molen
  • verse majoraan

Instructies

  • Snijd de runderlappen in grote brokken, schep ze om met 3 eetlepels gyroskruiden en leg ze 1/2 uur koel weg.
  • Halveer de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Halveer de knoflookteentjes.
  • Verhit in een braadpan een paar lepels olijfolie en schroei de vleesbrokken rondom dicht.
  • Voeg op laag vuur de uien en knoflook toe en bak ze al omscheppend 4 minuten.
  • Voeg de wijn, het tomatennat, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, de olijven, een theelepel zout, een flinke draai peper en de blaadjes van een tak majoraan toe en laat het geheel 2 uur stoven met het deksel op de pan.
  • Schep af en toe om.
  • Snijd de tomaten in blokjes en warm ze op het laatst mee.
  • Serveer met gekookte aardappelen en een Griekse boerensalade (van sla, paprika, tomaten, uien en feta-kaas).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Griekenland