Stoofpotje light

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kalfssukade van een dikbilkalf
  • 1 ui
  • 1 peen
  • 1 prei het witte,
  • 1 dikke plak knolselderij
  • 2 tomaten ontzaad alles in stukken
  • 2 bloemige aardappels (geschild), in blokken
  • 0,5 bos(jes) tijm
  • 0,5 bos(jes) rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 350 ml rode wijn
  • 350 ml water

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Zet het vlees aan in de koekenpan met wat olijfolie en wat boter
  • Zet de groente aan in een droge koekenpan en bak alle vocht eruit.
  • Doe de tomaat erbij.
  • Blus af met rode wijn.
  • Voeg de aardappel en het vlees toe.
  • Naar smaak zout en peper erbij.
  • Voeg tijm en rozemarijn toe.
  • Giet zoveel water erbij dat alles onder staat.
  • Breng aan de kook.
  • Laat op laag vuur zo’n 6 a 7 uur pruttelen.
  • Haal het vlees eruit.
  • Zeef het vocht.
  • Van het vocht kun je een goede jus maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijntip:

PINOT NOIR D’ALSACE 2013, ETIENNE SIMONIS
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Stoofpot / Vlees