Stoofpotje light
Ingrediënten
- 1 kg kalfssukade van een dikbilkalf
- 1 ui
- 1 peen
- 1 prei het witte,
- 1 dikke plak knolselderij
- 2 tomaten ontzaad alles in stukken
- 2 bloemige aardappels (geschild), in blokken
- 0,5 bos(jes) tijm
- 0,5 bos(jes) rozemarijn
- 1 laurierblad
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 350 ml rode wijn
- 350 ml water
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Zet het vlees aan in de koekenpan met wat olijfolie en wat boter
- Zet de groente aan in een droge koekenpan en bak alle vocht eruit.
- Doe de tomaat erbij.
- Blus af met rode wijn.
- Voeg de aardappel en het vlees toe.
- Naar smaak zout en peper erbij.
- Voeg tijm en rozemarijn toe.
- Giet zoveel water erbij dat alles onder staat.
- Breng aan de kook.
- Laat op laag vuur zo’n 6 a 7 uur pruttelen.
- Haal het vlees eruit.
- Zeef het vocht.
- Van het vocht kun je een goede jus maken.