Stoofpotje van hertenvlees

Stoofpotje van hertenvlees

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram hertenstoofvlees in grove stukken gesneden
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 25 gram boter
  • 0,5 ltr wildbouillon of runderbouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 gr.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Braad het vlees aan alle kanten aan.
  • Voeg op het laatst de ui toe en laat meebakken totdat deze glazig zie.
  • Voeg de bouillon en de wijn toe.
  • Steek de kruidnagel in een laurierblad.
  • Voeg deze toe.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Plaats de braadpan in de oven en laat deze zeker 3 uur stoven met deksel op de pan.
  • Heb je geen oven zet hem dan op het kleinste pit op zo laag mogelijk vuur.
  • Heb je een slowcooker zet hem dan minimaal 8 uur op low.
  • Verdeel over de borden en geef er bv rodekool met aardappelpuree bij.
  • Ik gaf er kastanjechampignons en aardappelpuree bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Wild