Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 75 g roomboter zachte
- ½ centimeter gemberwortel verse
- ½ zakje bieslook verseà 25 g
- 1 eetlepel sambal badjak
- 4 struisvogelbiefstukjes
- djinten gemalen komijn
Instructies
- In kom 50 g boter losroeren.
- Met knoflookpers gember boven kom uitknijpen.
- Bieslook erboven fijnknippen.
- Sambal, zout en peper naar smaak door gemberboter roeren.
- Van boter reep vormen op stuk plasticfolie en tot stevig worstje oprollen.
- Rolletje in koelkast in 1 uur (of in diepvries in 15 minuten) stevig laten worden.
- Vlees bestrooien met peper en komijn. In koekenpan rest van boter verhitten.
- Vlees op hoog vuur in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
- Folie van boterrolletje verwijderen en boter in 8 plakjes snijden.
- Vlees op vier warme borden leggen, bestrooien met zout en plakjes gemberboter erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Serveren met haricots verts en knolselderijpuree.
Serveren met haricots verts en knolselderijpuree.