Sumashi jiru

(heldere basissoep)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de soep:
  • de gezeefde bouillon
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout en peper naar smaak
  • 125 gram gekookte kip in stukjes
  • 1 wortel
  • 4 takjes waterkers

Instructies

  • Doe de ingrediënten voor de bouillon in een zware pan, breng de bouillon
  • aan de kook en laat hem 45-60 minuten rustig sudderen.
  • Schep het vet er regelmatig af.
  • Zeef de bouillon door een fijne linnen doek, kaasdoek of een puntzeef en
  • doe hem terug in de afgespoelde pan.
  • Schil de wortel, trek groeven in de lengte van de wortel en snijd hem
  • vervolgens in plakjes om er 'bloemen' van te maken.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry en de sojasaus toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de wortelbloemen en de kip toe en kook het geheel nog 5 minuten tot
  • de kip heet en de wortel net gaar is.
  • Schep de soep in kommen en garneer met waterkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Soep
Land van herkomst Japan