Sumashi jiru
(heldere basissoep)
Ingrediënten
- Voor de soep:
- de gezeefde bouillon
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus
- zout en peper naar smaak
- 125 gram gekookte kip in stukjes
- 1 wortel
- 4 takjes waterkers
Instructies
- Doe de ingrediënten voor de bouillon in een zware pan, breng de bouillon
- aan de kook en laat hem 45-60 minuten rustig sudderen.
- Schep het vet er regelmatig af.
- Zeef de bouillon door een fijne linnen doek, kaasdoek of een puntzeef en
- doe hem terug in de afgespoelde pan.
- Schil de wortel, trek groeven in de lengte van de wortel en snijd hem
- vervolgens in plakjes om er 'bloemen' van te maken.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry en de sojasaus toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de wortelbloemen en de kip toe en kook het geheel nog 5 minuten tot
- de kip heet en de wortel net gaar is.
- Schep de soep in kommen en garneer met waterkers.