SuperNotenReep

Super Noten Reep / Goji-Noten-Honing Bites.

Nog een variatie op de gezonde Goji-Noten-Honing Bites. Deze heeft eigenlijk zelfs mijn voorkeur. Sowieso ben ik altijd bezig om mijn recepten te 'finetunen' en diverse variaties erop los te laten. Zo heb ik het ook een keer geprobeerd met Inca bessen. Dat was geen goed plan, de bessen verbrandden direct in de oven en de repen waren stomweg niet eetbaar meer door de verbrande smaak. Weer een lesje geleerd dus. Bovenstaande variant is echter een groot succes. Uiteraard kun je nog steeds varieren met het soort noot wat je erin verwerkt, kijk alleen uit met zachte elementen zoals gedroogde bessen of rozijnen omdat die dus kunnen verbranden. En nog een reden waarom ik deze lekkerder vind; er zit rauwe cacao in. YUM! Zo opzichzelf vind ik het niet erg lekker, veel te bitter.Maar door de mix van noten, honing en doordat het even in de oven staat is dit er heerlijk in. Nog een tip; koop een goede kwaliteit honing. Ik heb een bloemen creme honing van De Tuinen gebruikt. Deze is heel erg lekker.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram Walnoten
  • 100 gram Hazelnoten
  • 100 gram Doppinda's met vlies vlies is gezond, zitten veel voedingstoffen in
  • 100 gram Zonnebloempitten Gepelde
  • 75 gram Rauwe Cacaonibs
  • 50 gram Hennepzaad
  • 10 Rijstwafels
  • 1 pot Bloemen Creme Honing

Instructies

  • Ik wissel vaak met de ingrediënten. tegenwoordig heb ik de zakken Mixed Nuts ontdekt bij de Lidl, dit is een zak ongezouten gemixte noten.
  • Hiervan gebruik ik 2 zakken (ipv bovenstaand notenlijstje) en voeg daar aan toe wat ik in huis heb.
  • Erg populair op het moment bij mij: Bijenpollen - deze staan echt met stip op Nr. 1. Heerlijk! En je reep krijgt meer een 'koek' bite.
  • Chiazaad
  • Hennepzaad
  • Gebroken Lijnzaad
  • Rauwe Cacaopoeder (icm de cacao nibs, wel iets minder nibs toevoegen dan)
  • Doe de honing in een klein steelpannetje en verwarm deze langzaam tot compleet vloeibaar.
  • Maal alle noten fijn in de keukenmachine of blender, doe deze in een ruime kom.
  • Doe hier ook het Hennepzaad, de Cacaonibs en de Zonnebloempitten bij.
  • Maal ook de rijstwafels fijn tot ze bijna als meel zijn, er mogen ook wel wat grovere stukjes inzitten.
  • Doe deze ook in de kom.
  • Op dit moment kun je heel even het vuur een tikje hoger zetten onder de honing tot het kookt en gaat schuimen.
  • Vuur direct uitzetten en de honing bij de droge ingrediënten voegen.
  • Goed doorroeren zodat het 1 grote massa wordt en alles bedekt is met honing.
  • In een bakblik bekleed met bakpapier stort je de massa uit en drukt dit met je handen (in een plastic zakje tegen het kleven) goed in alle hoeken en tot een dikke platte koek.
  • Leg een lang stuk huishoudfolie eroverheen en begin met het platdrukken van de koek.
  • Hoe harder je het platdrukt hoe compacter de repen worden.
  • Onderstaande foto is van een ander notenmengsel maar het idee is natuurlijk hetzelfde.
  • In de voorverwarmde oven van 160 graden bak je het geheel in ongeveer 30 tot 45 minuten goudbruin.
  • Stort vervolgens voorzichtig de plak koek uit op een houten plank of bakplaat en bak nog heel even de onderkant tot ook daar de honing niet meer plakt.
  • Kwartiertje ongeveer.
  • Laat het goed afkoelen want dat snijdt een stuk makkelijker en met een scherp mes snijd je nu de repen.
  • Uit bovenstaande bakvorm haal ik zo'n 30 repen.
  • Even de cijfers op een rijtje. Onthoud wel dat het in dit geval gaat om de gezonde voedingswaarden en vezels die in de repen zit en niet zozeer om het aantal calorieën.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Superfood / Tussendoortje