Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 bak surimiflakes à 125 g
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
- 2 theelepel kerriepoeder
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 ml visbouillon van tablet
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 zakje koriander verse 15 g, fijngehakt
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Van surimi 16 schuine plakjes snijden voor garnering.
- Rest van surimi fijnhakken.
- In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaas en kerrie.
- Eieren, olie en bouillon erdoor roeren tot glad beslag ontstaat.
- Fijngehakte surimi, bosui en koriander erdoor scheppen.
- Beslag in 16 ingevette muffinholtes of cakevormpjes scheppen.
- Boven op beslag plakje surimi leggen.
- In midden van oven muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven nemen en (iets) laten afkoelen.
- Muffins uit vormpjes nemen en op schaal zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.