Surimi muffins

Surimi muffins

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bak surimiflakes à 125 g
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml visbouillon van tablet
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 zakje koriander verse 15 g, fijngehakt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Van surimi 16 schuine plakjes snijden voor garnering.
  • Rest van surimi fijnhakken.
  • In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaas en kerrie.
  • Eieren, olie en bouillon erdoor roeren tot glad beslag ontstaat.
  • Fijngehakte surimi, bosui en koriander erdoor scheppen.
  • Beslag in 16 ingevette muffinholtes of cakevormpjes scheppen.
  • Boven op beslag plakje surimi leggen.
  • In midden van oven muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven nemen en (iets) laten afkoelen.
  • Muffins uit vormpjes nemen en op schaal zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Hapjes / Vis / Zeevruchten