Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes

Recept categorie(ën) Sushi, Zalm
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Krabbetje.be
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine dobbelstenen snijden.
  • De schil van de citroen halen en in flinterdunne reepjes snijden.
  • De spinaziebladen ontnerven, wassen en even aanstoven.
  • Acht grote bladeren apart houden, de rest in reepjes versnijden.
  • Acht grote champignons schoonmaken en de hoedjes sierlijk inkerven.
  • De champignons 2 minuten in gezouten water blancheren en laten uitlekken.
  • De resterende champignons fijnsnijden, gaarstoven in 25 g boter en van het vuur nemen.
  • Het broodkruim door een zeef wrijven en toevoegen.
  • De blokjes tomaat, de citroenschil en de peterselie toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Binden met de helft van het losgeklopte ei.
  • De pladijsfilets licht kruiden en met de velzijde (verwijderd) naar boven leggen.
  • De spinaziebladeren erop schikken en bestrijken met het broodkruimmengsel.
  • De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers.
  • De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190 °C.
  • De resterende boter smelten, bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken.
  • Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken.
  • Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei.
  • Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken.
  • Garneren met de champignonhoedjes, de spinaziereepjes en de geroosterde amandelschilfers

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept