Taco's

Taco's gevuld met pikante kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 400 gram kip
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix of tacokruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram maïs
  • 1 potje Mexicaanse salsa mild Calvé, 300 ml
  • 8 tacoschelpen
  • ½ krop ijsbergsla
  • 100 gr versgeraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers en de stukjes paprika 2 minuten.
  • Schep de kipreepjes erdoor en bak deze in 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgelekte maïs en de salsa toe en warm het geheel nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Verwarm de tacoschelpen ± 5 minuten in de oven.
  • Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel die over 4 borden.
  • Schep het kipmengsel in de warme taco's en leg ze op ee sla.
  • Strooi de kaas erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Taco's & Nacho's