Teppanyaki mixed grill

Teppanyaki mixed grill

AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 1 kalkoenbiefstuk
  • 100 g zalmfilet
  • 8 gambas koelvak of diepvries
  • 8 shii-takepaddestoelen gehalveerd
  • 100 ml teriyaki marinade flesje 250 ml
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1-2 theelepel wasabipasta tube
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 bosuitje in schuine ringetjes

Instructies

  • Biefstuk, kalkoen en zalmfilet elk in 8 blokjes snijden.
  • Vlees, zalm, gamba's en shii-take in schaal leggen en teriyakimarinade erover schenken.
  • Minstens 15 minuten marineren, regelmatig omscheppen.
  • Mayonaise pittig op smaak brengen met wasabi.
  • Teppanyakiplaat op hoogste stand verwarmen en licht invetten. Ingrediënten uit marinade nemen, vlees en shii-takes om en om aan satéstokjes rijgen.
  • Spiesen, zalm en gamba's op grillplaat gaar roosteren, regelmatig keren.
  • Laatste minuut knoflookplakjes en bosuiringetjes op plaat leggen en meebakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met wasabimayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen / Rundvlees / Vis / Vlees / Zalm