Thaise bouillonfondue met kokosmelk

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 l warme kippenbouillon van tablet
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 3 eetlepel(s) limoensap
  • 50 g mihoen
  • 1 zakje verse koriander 15 g, grofgehakt

Instructies

  • Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten.
  • Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken).
  • Op smaak brengen met vissaus en limoensap.
  • Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan smaken 10 minuten laten intrekken.
  • Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen.
  • Kokosbouillon ('laksa') in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen.
  • Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten.
  • Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
  • Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue
Land van herkomst Thailand